Updatetje

Stel jezelf voor aan de andere gebruikers.
Plaats reactie
Yuri
Berichten: 2
Lid geworden op: 05-11-2019 23:21

Updatetje

Bericht door Yuri » 06-11-2019 00:04

Hoi ik ben Jöran Oostra, 57 jaar en woonachtig in Spanje.
Ik heb jaren motor gereden als eerste een Suzuki GS750L, daarna een GSX600F en als laatste een RF900R, die laatste heb ik 19 jaar gereden.
Ik heb voor de MP3 gekozen om de reden dat het een grappige scooter is en dat je er met een auto rijbewij mee mag rijden, dus ook mogelijk voor mijn vrouw. Liever had ik de Gilera Fuoco 500 gehad, maar die was hier niet te vinden voor een redelijk bedrag.
Tegenwoordig zijn er heel veel 3 wielers te vinden, een hele leuke die nu pas op de markt is gekomen is de Yamaha Niken, echt een vreselijk brute 3 wieler motorfiets, maar toch wel wat te duur.
Op het "oude" forum was ik al reeds aangemeld en ineens was de site uit de lucht, ik heb tijden zitten wachten totdat er weer een forum was en ging er van uit dat mijn oude account meegenomen zou worden.
Ik heb sinds 2 jaar een MP3 400ie in bezit, deze staat nu bij de garage ivm een schade gevalletje, een dame zag de geparkeerde MP3 over het hoofd en reed achteruit en duwde die omver, het kuipwerk is aan de rechterzijde beschadigd daar is hij op gevallen en de remhandel is verbogen, de linker zijde is beschadigd door de auto. Alle kuip onderdelen worden door de verzekering vervangen, dure grap, maar ja de verzekering van de dader draait daar voor op. Tevens krijgt hij een grote beurt er staat 12.000 op de teller dus ruim tijd om de riem en koppeling te vervangen. De koppeling wordt een Dr. Pulley, tevens wordt er ook een andere grotere cilinder en zuiger gemonteerd zodat deze een inhoud krijgt van 485cc, de uitlaat is reeds vervangen voor een LeoVince Slip-On NERO Inox met Carbon eindkap met e-keur en gaan eens zien wat dat allemaal voor verbeteringen oplevert.
Ik moet zeggen dat de uitlaat best wel wat geluid heeft, is niet zo stil als ik dacht, flinke klappen, je moet er echt de db killer inschroeven anders is het niet te harden, de 2 tussen demper ringen met diverse gat maten heb ik beide geprobeerd maar dat gaf teveel tegendruk waardoor de motor voor geen meter liep, die heb ik dus heel snel weer verwijderd.
Laatst gewijzigd door Yuri op 09-02-2020 12:33, 1 keer totaal gewijzigd.

Yuri
Berichten: 2
Lid geworden op: 05-11-2019 23:21

Re: opnieuw aangemeld

Bericht door Yuri » 09-02-2020 12:16

Hallo luitjes, ff een updateje.
De MP3 stond bij de garage ter reparatie en een grote beurt.
Daar viel op dat hij veel herrie maakte uit de gearbox, deze is uit elkaar gehaald en het bleek dat de buitenste lagerschaal van de achteras gebroken was, waardoor ook de tandwielassen zijn beschadigd. Rare schade, ik ben zeker dat dit is gekomen door het ongeluk , de auto heeft de scooter opzij gedrukt waardoor er zijwaardse krachten op het wiel hebben plaatsgevonden en daardoor de as op een vreemde manier is belast.
Deze schade met een techneut doorgenomen en die gaf eigenlijk het zelfde aan als wat ik al vermoedde, maar de verzekeringstaxateur dacht daar helaas anders over, ik kon de kosten dus zelf vergoeden, dik €1000,00 kostte die grap.


Bij de reparatie en beurt is ook de cilinder en zuiger vervangen voor een 500cc en moet die lekker rustig inrijden. Heb tevens de koppeling laten vervangen voor een Dr Pulley, en dat maakt ook wel verschil, moet nog wel kijken of ik tevreden ben met de gemonteerde gele veertjes. Ik moet zegen dat dit al een groot verschil maakt met de standaard 400 cc, maar het kan nog beter heb ik begrepen door de ecu opnieuw te mappen, dat moet nog gebeuren maar er zijn hier niet echt mannen die dat doen, dus zal ik het hoogstwaarschijnlijk in NL moeten laten doen.
Ik ben van 7 t/m 11 maart in NL (in Oud Beijerland) en zal in die periode de ecu moeten laten mappen.
Waar / naar wie kan ik het beste naartoe gaan?

Plaats reactie